”Jauhot ja ryynit vaihtuivat bitteihin”

Satu suoritti datanomitutkinnon sekä tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinnon.

Satu on sekä datanomi että tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinnon suorittanut.Satu  Tervolan kohdalla opiskelu on ennemmin sääntö kuin poikkeus. Hän on opiskellut työn ohessa suurtalouskokiksi, käynyt esimiesvalmennuksessa, lukenut merkonomiksi oppisopimuskoulutuksena, opiskellut datanomiksi sekä nyt viimeisimpänä suorittanut tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinnon.

– Tietotekniikan opinnot ovat totta kai lisänneet it-osaamistani. Olen työvuorosuunnitteluohjelman pääkäyttäjä, ja olen muun muassa laatinut päivähoidon käyttöön tarvittavat lomakkeet ja asiakirjat, Kannuksen kaupungilla työskentelevä kanslisti kertoo vastuualueistaan.

Tervolan osaaminen säästää myös työnantajan kustannuksia, kun asioihin voidaan reagoida nopeasti oman talon sisällä. Alanvaihto suurtalouskokista kanslistiksi on ollut Tervolalle mieluinen ratkaisu.

– Olen aina tykännyt numeroista. Jauhot ja ryynit vaihtuivat bitteihin ja numeroihin, hän naurahtaa.

Opinnoissa tehtävät räätälöitiin työelämään soveltuviksi. Näin ne kehittivät samalla Tervolan omaa työtä.

– Kaikki nivoutui työelämään. Koulutuksen jälkeen olen huomannut, kuinka yhteistyö esimerkiksi it-tuen kanssa on helpottunut. It-osaaminen on kaiken kaikkiaan yleissivistävää ja välttämätöntä tämän päivän toimistoympäristöissä.

Kannuslainen opiskelija ei kokenut koulunkäyntiä Kokkolassa raskaana.

– Koulutuksen aikataulutus oli joustavaa, eikä töiden ohella opiskeluun väsynyt. Olen tottunut opiskelemaan ja kulkemaan kauempanakin koulussa. Kokkolastahan ajaa illaksi kotiin! hän huomauttaa.

Teksti julkaistu Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutus 2014 -liitteessä
Teksti: Hertta Erkkilä
Kuva: Eeva Huotari

Opiskele datanomiksi tai suorita tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto