Liiketoiminta

Keskiluokan talvirenkaat tänään vs. 10 vuotta vanhat premium-renkaat: kummat ovat paremmat?

Talvirenkaat, nastarenkaat ja kitkarenkaat ovat 10 vuoden kuluessa kehittyneet älyttömästi, mutta tämä ei tarkoita, että vielä viime vuosikymmenen alussa valmistetut laadukkaat talvirenkaat – nastarenkaat tai kitkarenkaat – olisivat olleet huonompia kuin nykyiset. Vaikka rengasvalmistajat panostavat jatkuvasti uusien renkaiden kehittämiseen ja nykyiset renkaat ovat parempia kuin kymmenen vuotta sitten valmistetut talvirenkaat, tämä ei tarkoita, että tuolloin ei olisi osattu tehdä hyviä renkaita – päinvastoin, ja monet entiset huipputekniset ratkaisut on voitu ottaa käyttöön keskiluokan renkaiden markkinoilla.

Suurin kehitys tapahtuu renkaiden ja myös autojen kohdalla aina ensin premium-luokassa – uusia tekniikoita esitellään aina kalliimmissa luksus- ja urheiluautoissa, josta ne myöhemmin siirtyvät keskiluokan malleihin ja massoihin. Sama koskee myös renkaita. Tämä tarkoittaa, että vaikka kymmenen vuotta vanhoja premium-luokan nastarenkaita ei kannata verrata nykypäivän premium-luokan malleihin, niitä kannattaa verrata, jos vertailuun otetaan nykypäivän kohtuuhintaiset nastarenkaat tai kitkarenkaat.

Nykypäivän keskiluokan talvirenkaat ovat ohittaneet ominaisuuksiltaan vanhat huippurenkaat

 Takaisin autoteollisuuden esimerkkiin, kymmenen vuotta sitten valmistettuja premium-luokan renkaita voisi verrata ensimmäisiin pysäköintikameroihin, joita nähtiin tuolloin kalliissa autoissa. Tuolloin kyseessä oli tekniikka, jota edullisissa ja keskiluokan malleissa ei ollut – tai jos oli, kuvan resoluutio oli huono. Vuosikymmenen aikana teknologia on kuitenkin kehittynyt niin paljon, että nykyiset keskiluokan kameramallit voittavat silloisten luksusautojen kameralaadun mennen tullen.

Sama koskee myös talvirenkaita. Jos 2010-luvun alussa valmistetut premium-luokan nastarenkaat ja kitkarenkaat tarjosivat tekniikoita, materiaaleja ja rengaskuvioita, jotka olivat aikansa huippua, niin nykyään myös keskiluokan talvirenkaat ovat saavuttaneet ne. Esimerkiksi useiden aasialaisten rengasvalmistajien nastarenkaat ja kitkarenkaat ovat tehneet valtavan kehitysharppauksen ja tarjoavat nykyään jo paljon sellaista, joka kuului vuosia sitten huippuluokan renkaiden ominaisuuksiin ja tämän lisäksi vielä useita uusia ratkaisuja, jotka tekevät niistä joissain tapauksissa jopa parempia kuin entiset huippurenkaat.

Tämä tarkoittaa, että jos haluat löytää autoosi uudet nastarenkaat tai kitkarenkaat, ei parhaan suorituskyvyn ja pidon saavuttamiseksi välttämättä tarvitse katsoa kaikkein kalleimpia valmistajia. Todella hyvät talvirenkaat löytää helposti myös keskiluokan rengasvalikoimasta, suositpa sitten esimerkiksi Toyo-renkaita tai Hankook-renkaita. Muutama vuosi sitten näitä talvirenkaita olisi pidetty markkinoiden parhaiden joukkoon kuuluvina, joten voit olla varma, että valitsemalla tunnetun keskiluokan rengasvalmistajan renkaat, saat hyvän pidon, riittävän suorituskyvyn ja kaiken muun, mitä renkailta kaipaat.

Tämä ei tarkoita, että premium-luokan renkaille pitäisi ehdottomasti sanoa ”ei” – jos etsit jotain enemmän, ne ovat edelleen erittäin hyvä valinta. On vain hyvä tietää, että hyvät renkaat voi saada myös joutumatta ulosottoon. Löydä uudet renkaasi Rengas24:n verkkokaupasta!

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.